Vi hade i alla fall tur med vädret....

... ja så skulle man verkligen kunna säga om förra helgens lilla tripp till Fjäderholmarna utanför Stockholm. Vi åkte dit tillsammans med mina och Emelies föräldrar som ett litet firande av mammas 60-årsdag. Fjädreholmarna ligger cirka 20 minuters båtresa från Stockholm och är en söt, pittoresk liten ö, med krogar, kiosker, hantverksbodar och ett litet bad.



Resan dit skedde verkligen i sommarvärmens elfte timme. Efter flera veckor med gassande sol och tropisk värme fick vi inledningsvis även här en underbar dag med sol, värme och trevligt sällskap. Men när fika, lunch och allmän seightseeing var avklarad och bara hemresan återstod tornade molnen upp sig på himlen och åskan mullrade över nejden.


                                            Jag själv hängandes på en bänk, Fjäderholmarna augusti 2008


En toppendag på alla sätt. Om det inte vore för maten. Vi åt (på familjen Axelssons bekostnad) på Fjärderholmarnas krog. En till ytan proper, rätt exklusiv sjökrog med fantastisk utsikt över Stockholms Skärgård. En välartad servitör tog väl hand om oss, och fan vore väl annars. När maträtterna kostade drygt 300:- /person och billigaste flaskan vin gick lös på 670:- så kan man väl nästan få kräva klanderfri service.

Tyvärr så var maten bara god, men inte så mycket mer. Tråkigt då menyns utformning och maträtternas prislappar lovade mer än vad köket kunde leva upp till. Ett varningens finger till er som skall till Fjäderholmarna. Är ni INTE ekonomiskt oberoende eller skall imponera på en nyfunnen flört, gå till den enklare gatuköksliknande serveringen lite längre bort. Den kulinariska upplevelsen blir nog minst lika god, om man bara kan tänka sig leva med en något sämre utsikt.




                                           Fjäderhomarnas Krog. Bra läge, sämre mat, hemska priser 

Hur som helst var det ändå mycket trevligt och jag skulle gärna återvända nån sommardag, med badkläder, picnic-korg och en medhavd flaska vin. Stockholms skärgård är fantastisk och Fjäderholmarnas närhet till city gör den väl värd ett spontanbesök.

Nu väntar några få timmars packande innan vi åker till Arlanda för en veckas sol och bad på den franska rivieran. Mysigt värre! Avslutar med en bild på mina härliga föräldrar, Mona och Dan. Kärleksfulla, snälla, lagom fumliga men ändå helt underbara. Pappa hade precis raderat minneskortet i deras kamera + gjort slut på batteriet så jag fick föreviga dom som bevis på att de faktiskt varit med på resan *L*.




 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0