Upptagen eller självupptagen?

Har länge förundrat mig över många chefers förmåga att hela tiden hävda hur förbaskat upptagna dom är. Är det inte möten så är det budgetsamtal, kundvård, möten, möten och åter möten. ALLA chefer är minst lika upptagna. Jag vet inte om det är dåligt själförtroende eller ett behov att på egen hand motivera sin höga lön och sin roll som viktig person som ligger bakom. Hur som helst är det lite komiskt och rent av konstigt när man märker hur de inte lever som de lär. Upptagna eller självupptagna? Balansgången är svår och otydlig.

Idag hade man i programmet  "Efter tio" på TV4 av någon anledning bjudit in två personer som var för sig på intet sätt personifierar oss vanliga människor. Jag pratar om Ebba Von Sydow och Martina Bonnier. Två flickor som enligt egen utsago är så jäkla trendmedvetna, viktiga och upptagna att man som titare mest borde vara tacksam över att dom rullar förbi i TV-rutan.

De inleder sin duvning av oss "vanliga" genom att visa hur man bäst klär sin julgran. Ebba väljer att i sin gran bortse från traditionellt julpynt och istället hänga upp fotografier på människor i hennes närhet. Ett kärlek/minnes/släkt-träd. Martina Bonnier däremot har inget bättre för sig än att klä sin gran i en brudklänning (!!?!). Utifrån denna bedrift får tjejerna sen med god hjälp av Malou Von Sivers raljera om hur man bör fira jul, och vad som är trendigt inom så väl mode som inredning.

Som en röd tråd genom hela deras utläggning om hur man är rätt eller fel, flikas då och då (läs varannan minut) in små haranger om hur upptagna dom är, och hur jobbigt dom har det. Ebba måste minsann uppdatera sin blogg på veckorevyn.com cirka sex gånger per dag. Martina Bonnier, hon är minsann chef för TRE tidningar och har inte tid för något så banalt som bloggskrivande. För vi ska minsann förstå hur krävande det är att vara ung, trendig, OCH chef.

Vänta nu tjejer! Ni sitter nu i nästan en timme på en måndag förmiddag och bajsar ur er åsikter om INGENTING. Samtidigt som ni betonar hur jäkla upptagna ni är att ni inte har tid för fritid, kompisar eller bloggande i någon större utsträckning. Om ni valt att avstå ert besök i "Efter tio" så hade ni dels fått tid över att göra nytta på era respektive arbetsplatser, samtidigt som ni hade besparat oss andra den ved som ni genom att öppna munnen lade på den brasa som tydliggör ett allt växande klassamhälle.

Själv är jag ruggigt imponerad över hur jag hunnit med att skriva detta, dammsuga huset, laga mat, lämna alice på dagis, bokat in en läkartid, sorterat tvätt och planerat kvällens middag.

Tur man inte är chef, då hade man inte haft tid för ett vanligt liv.

Kommentarer
Postat av: Jenny

Bra där Mattias! Jag har visserligen haft turen att ha flera kompetenta och driftiga chefer, men hyllar din beskrivning av damerna i tv-programmet. Klockrent!

2010-02-22 @ 21:46:19

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0