Aftonbladets Robert Collin

Jag måste bara få förundras lite över Aftonbladets "trafikexpert" Robert Collin. Vad är det med karln? Har han mindervärdeskomplex eller vad är det frågan om. Han framställer alltid sig själv i en dager där han och bara han vet allt om bilar, allt om trafiksäkerhet och allt om hur vi andra bör göra när vi ska gå över gatan osv. Han tycker att den ena efter den andra är en idiot som inte förstår att det som han, Robert Collin säger är det enda rätta.

Nu idag, efter att olycksstatistiken från våra svenska vägar 2007 blivit offentlig så kräver Collin att vägverkets trafiksäkerhetsdirektör Claes Tingvall avgår. Anledningen är att man inte når upp till nollvisionen. Men för fan Robert, tagga ner! Vi fattar väl alla att nollvisionen bara är ett verktyg för att med pengar och ändrad attityd få oss bilförare att tänka till, visa lite mer hänsyn, lätta på gasen osv. Du kan väl för f-n inte sitta där på din redaktion och på fullaste allvar tro att det går att nå fram till NOLL döda i trafiken.

Det har sen nollvisionen infördes stiftats både lagar och förordningar som reglerar bilåkandet på ett sätt som varit till gagn för trafiksäkerheten, och som även minskat antalet trafikdödade. Sen att man kanske inte gjort på det sätt som du förespråkat i din blogg/dina artiklar får du bara acceptera. Att dödstalet stigit under 2007 jämfört med året innan beror absolut inte på att vi fått sämre vägverksdirektör eller sämre vägar. Tvärtom har flera av våra vägar restaurerats till det bättre, och många andra olycksdrabbade vägavsnitt är på väg att få ett lyft. Sen att det ibland tar lång tid, det är en sak. Kanske är det bara så enkelt som att vi hade ett rätt uselt trafikår 2007, oavsett anledning. Å förresten så har antalet bilar och bilförare ökat på våra gator. Kan kanske bidra med några offer totalt sett

Du är en hycklare Robert Collin, och inte guds allmäktige lille trafikexpert. I dina artiklar och i din blogg spretar dina åsikter och logiken i dina resonemang om möjligt värre än din yviga frisyr. Minns med fasa dina inlägg i fartdebatten. Hastighetskameror e skit och bara ett sätt för "storebror" att övervaka oss. Hastigheten dödar Robert, fatta det. Sen att du själv är fartglad och är rädd för att missa några roliga åkturer i fri fart på avstängda vägar med lite champagne i kroppen samtidigt som VOLVO-chefer och andra förser dig med mutgåvor är väl förståeligt men inte desto mindre korkat. Fart, i kombination med alkohol, och droger är den största bidragande orsaken till trafikdöden.

Att du i andra inlägg ondgör dig över oss "idioter" som kör 2-3 säsonger med samma vinterdäck gör bara ditt resonemang än mer osammanhängande. Vaddå? Att köra som en idiot och inte hinna bromsa i en nödsituation och på så sätt orsaka en olycka är alltså mer okej än om jag har halvskapliga vinterdäck med längre bromssträcka som följd?  Det går inte ihop Robert. Hög fart ger också längre bromssträcka.

Jag beundrar dig för ditt engagemang i trafikfrågor, men inbland framstår du bara som en fyrkantig (om man bortser från den ovala frillan) rättshaverist, bitter och obstinat. Så länge vi har bilar på vägarna,och så länge allt för många har så dåligt omdöme att de kör påverkade av både alkohol och droger så kommer folk att dö. Det går INTE att skylla på fartkameror, vägverket eller på zebralagen vid våra övergångsställen. Det är ett givande och ett tagande såväl i trafiken som i livet i stort, och kanske är det bara så krasst att;

Ett visst svinn får vi räkna med!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0