Vindarna vaknar och vänder sig om.....

Dagens lilla blogginlägg skall helt handla om Daniel Andersson.

Ett fenomen som det om ett 40-tal år säkert kommer att doktoreras på. En hackkyckling, ett hatobjekt som genom snedvridna artiklar i våra stora kvällstidningar och i många avseenden okunnigt tyckande i olika sportpaneler fått klä skott för alla fotbollsintresserade svenskars egna taktiska tillkortakommanden.

Daniel Andersson har blivit "sidleds-Danne" med hela svenska folket. Varför? Jag har sen länge bestämt mig för att inte tycka något i fallet med Anderssons vara eller inte vara i en svensk start-elva. Men jag måste nu ändå få diskutera fenomenet. Här har vi en kille som alltid ger allt för laget, dukar upp åt sina medspelare men som aldrig får hugga in på desserten. En kille som aldrig gnäller, aldrig framhäver sig själv, och förvisso heller aldrig står för de spekatakulära finesserna. Men ändå!

Är han verkligen värd all skit som han fått ta emot?

NEJ absolut inte. Han är en rollspelare som sällan eller aldrig gör bort sig. För ett otränat fotbollsöga och en Svensson-supporter är han inte direkt den typ av spelare som skapar fotbollsporr. Men för en tränare är han ovärdelig i rätt match, mot rätt typ av motstånd. Jag ska inte bli en okritisk ryggdunkare, då jag också i den bästa av världar såg ett hav av Zlatan-killar dribbla sig genom lagdel efter lagdel. Men jag måste ändå få förundras lite över den inverkan på människors tyckande och tänkande som den tredje statsmakten ändå har.

Det är inte längre bara mor- och farföräldrar som okritiskt konstaterar att:

-Det stod ju i tidningen

eller;

-Det sa dom på radion imorse.

Numera sväljer även de insatta, pålästa och mest fanatiska supportrarna all den kampanjliknande laguttagningspropaganda som kvällstidningarna sköljer över oss. Innan matchstart i tisdags så hade alla läsare/tittare som okritiskt svalt mästertyckarnas retoriska resonemang om "chock-uttagningen", "bomben" osv sällat sig till pöbeln som ville ha Daniel Anderssons huvud på ett fat. I stort sett ALLA var överens. Daniel Andersson border inte få vara med. Han borde inte ens få lämna Sverige för fotbollsmässiga uppdrag utomlands.

Vad hände?

Jo, två timmar efter matchen mot Grekland tyckte över 60 procent av Aftonbladet/Expressens läsare att nämde Andersson varit bäst på planen och "så klart" borde få starta matchen mot Spanien.

Vindarna vänder och de vänder fort.....

Pinsamt var ordet. Heder åt Lagerbäck och grattis till dig Daniel för en fin insats.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0